Menu
AutohuurPortugal

Europcar
Hertz
Alamo
Dollar
Budget
Avis

autohuurportugal.nl scenic

Met de huurauto naar Lagos?

autohuurportugal.nl scenic

Portugal met zijn verborgen stranden?

autohuurportugal.nl scenic

Pittoreske steden

autohuurportugal.nl scenic

Rust aan de kust

Tips voor het huren van een auto in Portugal

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:


Portugal

Portugal is een geliefde vakantiebestemming voor de Nederlandse toerist. Naast steden als Lissabon en Faro, is de Algarve met zijn fenomenale golfbanen een veelbezochte bestemming.

Portugal is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland, met in totaal ongeveer 10 miljoen inwoners een stuk minder dichtbevolkt. iedere keer verrast het ons weer, waar de Spanjaarden vaan moeite hebben met Engels, kan je jezelf in Portugal met de Engelse taal goed redden.


Grote kaart van Portugal weergeven

In vergelijking met andere Europese landen worden er in Portugal relatief veel auto’s verhuurd. Dit is zo omdat de mensen vanwege de afstand tot Nederland meestel vliegen. Veel auto’s worden verhuurd vanaf Faro of Lissabon. Op beide bestemmingen wordt uitvoerig door diverse maatschappijen vanuit Nederland gevlogen. Wij van autohuurportugal.nl kunnen op vrijwel alle locaties in Portugal huurauto’s aanbieden en hebben de laatste lokale aanbiedingen verwerkt in ons prijsaanbod.

Bij het ophalen in Portugal:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Avis, Budget, Europcar en Hertz hebben op bijna alle luchthavens wel een balie. Maar ook lokale verhuurders zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau. Denk aan bedrijven als Record, Cigar en Niza Cars.

Veel rijplezier in zonnig Portugal!

Auto huren in Portugal zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurPortugal.nl is partner van AutoEurope ©