Tips voor het huren van een auto in Portugal

Voor het boeken:

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

 • als er bij de auto "geen eigen risico" staat vermeld, is het eigen risico afgekocht bij de dezelfde autoverhuurmaatschappij als waar u de auto huurt, in praktijk betekent dit dat u wel een creditcard voor de borg moet overleggen, en geen eigen risico hoeft te betalen
 • Indien er bij de auto "restitutie eigen risico" staat vermeld, is het eigen risico deel extern verzekerd. In geval van schade dient u het eigen risico voor te schieten. U kunt het dan weer terugclaimen bij onze bemiddelaar AutoEurope.

Wat kunt u thuis doen?

Print de voucher uit, lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Bij het ophalen in Portugal:

 • Vaak onstaan er misverstanden aan de balie bij het ophalen van de huurauto. De baliemedewerker zal proberen u alsnog een extra verzekering te verkopen, terwijl u vooraf misschien alles voldoende heeft verzekerd. Houd voet bij stuk en laat u niet ompraten. Ook upgrades en extra verzekeringen voor banden, voorruit e.d. zijn veel aangeboden producten. Veel baliepersoneel krijgt commissie over alles wat ze u extra kunnen verkopen.
 • Let er goed op dat de auto schadevrij is
  • Controleer de ruiten op sterren en barsten
  • Kijk de banden/velgen na
  • Meld eventuele deuken en krassen die niet op het gepresenteerde verhuurcontract vermeld staan.

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

 • Tank de auto af in geval van "vol=vol" benzine beleid voor u de auto terugbrengt
 • Loop met een medewerker om de auto en laat hem constateren dat er geen nieuwe schade is. Vraag hiervoor een handtekening. Soms gebeurt het dat mensen achteraf een schade krijgen doorberekend terwijl ze in de veronderstelling waren dat alles in orde was.

Portugal

Portugal is een heerlijk vakantieland. Liefhebbers van zon en strand komen hier aan hun trekken, maar het land heeft ook een rijke cultuur, bruisende steden en een prachtig landschap met rotsachtige bergen en een mooi uitgestrekt platteland.

’s Zomers liggen de temperaturen van ca. 30 graden aan de kust tot ca. 40 graden in het binnenland. De winters zijn ook niet onaangenaam: aan de kust blijft het in de winter rond de 18 graden; in het binnenland daalt de temperatuur tot ongeveer 12 graden.

Portugal, met een oppervlakte van 91.905 km2 (inclusief Madeira en de Azoren), telt ca. 11 miljoen inwoners. De kleurrijke hoofdstad Lissabon staat bekend om de fadomuziek, de sfeervolle straatjes en gezellige markten en de heerlijke keuken.

Autohuur in Portugal

Zowel het vasteland van Portugal als het eiland Madeira leent zich bij uitstek per auto om het land te verkennen. Autohuurportugal.nl biedt huurauto’s aan op vrijwel alle locaties in Portugal, tegen de scherpste prijzen!

Verhuurders

De bekende grote autoverhuurders, als Hertz, Avis, Budget en Europcar zijn vertegenwoordigd op nagenoeg alle grote luchthavens. Daarnaast zijn ook de kleinere, lokale aanbieders op de meeste locaties aanwezig en ook zij hanteren dezelfde hoge kwaliteitsnormen als de grotere autoverhuurders.

Wij wensen u een voorspoedige reis in het heerlijke Portugal!

AutohuurWereldwijd AutohuurPortugal.nl is onderdeel van autohuur wereldwijd. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid